Jag önskar att den här typen av kurs fanns tillgänglig på alla språk jag håller på och lär mig. Jag har aldrig stött på en sådan här kurs tidigare. Det är första gången för mig, och kursen är rolig, med Stefan och Anneli som guidar en genom bokstavsljuden och hur man uttalar dem. Det är också ganska underhållande för alla som lyssnar på en medan man gör den!
Sandi
Kursskaparna har ett genuint intresse för hur vi, som människor, använder anatomin för att generera ljud. Kursen går sedan vidare och kopplar denna nyfunna anatomiska kunskap till att generera korrekt svensk uttal. Ungefär 15 år av konstant kamp har genererat, för mig, en hyfsad kopia av svenskt uttal. Allt jag kan säga är att jag önskar att jag hade haft tillgång till den här kursen för femton år sedan! Mitt självförtroende när jag talar svenska har ökat dramatiskt (min fru är CHOCKAD!!!). Tidigare användes min hjärnkapacitet till att oroa mig över att bli förstådd, men nu kan jag fokusera på prosodi samt min läs- och skrivförmåga. Skillnaden är påtaglig. TACK för att ni har skapat detta verktyg för mig och andra som envist kämpar mot det högt satta målet att lära sig att tala svenska!
Robert
Jag gillar verkligen kursen! Videoklippen från 'Tunggymmet, Läppgymmet och Struphuvudsgymmet' väckte mitt intresse för hur ljuden skapas och gymmen hjälpte att lära mig hur man använder allt i munnen för att uttala de olika bokstäverna, bokstavskombinationerna och orden.
John
Jag har studerat svenska i många år på olika sätt, men det här är den första kursen där jag har lärt mig hur mitt uttal är direkt kopplat till anatomin på ett sätt som jag kan komma ihåg och sedan öva på. Användningen av modeller och videor av struphuvudet och munnen gör det lätt att visualisera vad som händer inne i munnen och halsen när man talar. De tydliga förklaringarna av de svenska vokalgrupperna hjälper till att beskriva relationerna mellan vokalerna. De ger också en bra uppfattning om hela vokalutrymmet som vi manipulerar när vi talar, igen på ett sätt som gör det enkelt att tillämpa när man talar. Den här kursen har ökat mitt självförtroende, vilket gör det lättare att våga prata. Och det är det enda sättet att faktiskt bli bättre.
Lane

Lär dig svenskt uttal med Tone Your Swedish!

Är du redo för en spännande resa mot flytande svenska?

Då behöver du inte leta längre.

Vår innehållsrika kurs, Tone Your Swedish, avslöjar hemligheterna bakom felfritt uttal, autentisk svensk rytm och intonation, samt förmågan att tala svenska med finess.

Varför Tone Your Swedish?

Behärska svenskt uttal

Från vokaler till konsonanter, sammandragningar och reduktioner, intonation och melodi, dialekter och regionala variationer – här får du dyka ner i kunskapen om svenskt uttal.

Lär dig anatomin för svenskt uttal; känn hur det känns i munnen och halsen, så att du inte behöver förlita dig på vad du hör.

Hitta din svenska “sing-song”

Svenskan är ett melodiskt språk, och i vår kurs lär du dig att behärska betoning, melodi och intonation. Upptäck den unika musiken bakom ord och meningar genom sång- och rytmikövningar.

Utforska olika dialekter

Från Stockholm till Skåne, Dalarna till Göteborg, omfamnar vi den spännande världen av några vanliga svenska dialekter. Tone Your Swedish ger dig verktygen att utforska dialekter och anpassa dig smidigt, samt ger dig förmågan att förbättra din svenska.

Förbättra dina färdigheter

Oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren elev, så anpassar vi innehållet i kursen, så att du kontinuerligt gör framsteg. Allt ljud är på svenska. Du har möjlighet att välja engelska och svenska undertexter, så att du kan förstå allt som sägs och samtidigt öva hörförståelse.

Är du redo för en resa mot flytande svenska? Anmäl dig till kursen Tone Your Swedish nu och börja tala svenska med självförtroende, tydlighet och rätt uttal.

🚀 Börja idag och omvandla din talade svenska från ordinär till extraordinär. 🇸🇪🗣️

Att lära sig svenska är roligt, men det kan också vara frustrerande, särskilt när du inte har ägnat tillräckligt med tid åt uttalsträning.

Här är några vanliga svårigheter som svenskelever kan uppleva:

Missförstånd

Med uttalsfel riskerar du att bli missförstådd. Tänk dig att be om ett “glas” och istället få en “glass”. Sådana missförstånd kan leda till frustration.

Sämre självförtroende

Uttalsfel kan leda till bristande självförtroende. Du kanske är rädd för att prata och känner dig orolig att du ska bli förlöjligad eller generad. Denna brist på självförtroende kan hämma dina framsteg.

Svårigheter att lyssna

Vi har 29 bokstäver i alfabetet, men vi har 18 vokalljud och 25 konsonantljud. Med andra ord är talad svenska annorlunda jämfört med skriven svenska. Om du inte kan uttala orden rätt kan du också ha svårt att förstå andra svenska talare. Det kan vara oerhört frustrerande, eftersom du naturligtvis vill delta i riktiga svenska samtal!

Kulturella hinder

Korrekt uttal handlar inte bara om ord, det handlar också om kulturella nyanser. Uttalsfel kan oavsiktligt förvirra svenskar, eller göra att de måste anstränga sig för att förstå. Det här kan skapa hinder för meningsfulla relationer.

Känna sig “främmande”

Utan tydligt svenskt uttal kan man känna sig som en ständig outsider i det svenska språksamhället. Att känna sig främmande även efter att ha lärt sig språket, eller efter att ha bott många år i Sverige, kan kännas deprimerande.

Frustrationerna som uppstår när man inte tränar på uttal kan göra din svenska språkinlärningsresa mindre rolig.

*

För att övervinna dessa utmaningar behöver du fokusera på uttal.

Det förbättrar inte bara dina svenska språkfärdigheter utan ökar också ditt självförtroende, kulturell förståelse och gör inlärningsprocessen mycket mer givande.

5 vanliga myter om svenskt uttal

“Det räcker att jag blir förstådd.”

Även om kommunikation på “överlevnadsnivå” är viktigt, blir din generella kommunikation bättre med rätt uttal. Det hjälper till att förmedla nyanser, känslor och avsikter på rätt sätt, och minskar risken för missförstånd.

“Jag kommer låta som en parodi på svenskar om jag överdriver uttalet.”

Målet är inte att låta som en parodi, utan att skapa tydlighet och tillförlitlighet. Träning i svenskt uttal rustar dig att tala naturligt, samtidigt som du blir förstådd. Det handlar om att hitta en balans, inte om att förlora din unika röst.

“Det är för svårt, jag kommer aldrig att lyckas.”

Uttal är en färdighet som förbättras med träning. Det handlar om anatomi och muskelkoordination. Det handlar om framsteg, inte perfektion. Även små förbättringar kan avsevärt öka självförtroendet och förbättra kommunikationen.

“Jag kan alltid använda översättningsappar.”

Att enbart förlita sig på översättningsappar begränsar dina färdigheter i svenska. När du utvecklar korrekt uttal förbättrar du både tal- och lyssningsförmågan, och det ger dig en helhetsupplevelse av det svenska språket.

“Jag behöver det inte för mina mål.”

Rätt svenskt uttal gynnar inte bara din egna muntliga kommunikation, det hjälper även till med hörförståelse och kulturell integration. Det kan öppna dörrar till djupare relationer och bättre möjligheter.

Tone Your Swedish är en långsiktig investering i dina svenska färdigheter. De fördelar kursen ger sträcker sig bortom enbart inlärningen av det svenska språket och hjälper dig i olika personliga och professionella situationer genom hela livet.

Alla 18 vokalljud

Alla 25 konsonantljud

Avancerad uttalsträning

MRI-videor

Svenska och engelska undertexter

PDF-dokument

🛠️ Innovativa verktyg och unika ramverk

I Tone Your Swedish har vi kombinerat moderna verktyg och unika ramverk för att erbjuda en uttalskurs som inte liknar någon annan. För att verkligen bemästra svenska uttal behöver du mer än bara “lyssna och säg efter mig”.

Vår metod går djupare och hjälper dig förstå vad som händer inne i munnen, och den sätter en ny standard för språkinlärning. Här är några exempel på vad som gör vår kurs speciell:

🎥 Unika MRI-videor för insyn: Har du någonsin undrat vad som händer inne i munnen och halsen när man talar svenska? Vi ger dig tillgång till MRI-videor som avslöjar hemligheterna bakom svenskt uttal. Studera hur tungan, läpparna och stämbanden samarbetar för att producera varje ljud, vilket ger dig unika insikter om svenskt uttal.

🌟 123-metoden för intonation: Vår unika 123-metod är utformad för dig som vill bemästra svensk intonation. Detta innovativa ramverk är den praktiska nyckeln till de melodiska aspekterna av språket, och låter dig konversera med den rytm och melodi som svenska talare använder varje dag.

🌐 Online: Vi förstår att livet är dynamiskt, och därför är vår kurs är tillgänglig online. Lär dig i din egen takt, när du vill. Med den här plattformen kan du öva hemifrån.

Stefan

Stefan Holmström är operasångare, röstlärare, Estill Master Trainer och kursskapare. Han föddes i Dalarna och växte upp i Ångermanland. Han utbildade sig vid musikhögskolorna i Göteborg och Malmö samt vid Guildhall School of Music and Drama i London. Han har ett särskilt intresse för röstanatomi och fysiologi, och tillämpar denna kunskap för att träna uttal i olika språk.

Anneli

Anneli Beronius Haake är svensklärare, kursskapare, grundare av Swedish Made Easy, utbildad testledare för SWEDEX och författare till “Teach Yourself Complete Swedish”. Hon föddes i Stockholm, växte upp i en liten by utanför Ludvika och flyttade till England på grund av kärleken. Hon har studerat musikvetenskap, musikpsykologi och pedagogik, och har ett passionerat intresse för språkets musikaliska egenskaper.

Låt inte uttalsfel hindra din svenska språkresa.

Att bemästra svenskt uttal berikar din inlärningsupplevelse, bygger självförtroende och främjar meningsfulla relationer.

Anmäl dig till Tone Your Swedish idag och förbättra din kommunikation på svenska. Börja tala svenska som ett proffs!

Ta nästa steg på ditt språkliga äventyr.

STORT TACK TILL